Friday, July 10, 2009

Terkilan..

Assalamualaikum semua.

dah lame rasenya ana tak update blog ana.
mcm xde idea la plak rasenye

hmm
this month rasenye bulan yang paling paling paling la best kot
nak taw sbb ape?

sbb ana bley jumpe semua kwn ana yg ana rindu
hihi XD

yela masing2 dah jauh
aduyai
nak msg pun kekdg dorg ngah busy ke ape kan
ana sorg jek yg lepak2 kat umah ni

ape nak jadi la

haha ;p

hmm
ana tak taw nk tulis ape
cume ana nak sentuh sikit la
mungkin untuk bg kesedaran sikit
yela mungkin ana pun bukanlah sempurna
memang ana tak sempurna pun sbg manusia

umat islam zaman sekarang mcm dah tak leh terima
segala teguran yang sebenarnya teguran memg da jelas
nampak yang benda tu salah

contoh mcm kes COUPLE2 ni
bukan ana yang wat semua tuntutan ni
tapi ALLAH S.W.T yang melarang semua ni
dan ana sebagai umat islam cume menyebarkan
dan mengajak manusia untuk meninggalkan benda2 camni

tapi yang menyedihkan
ramai lagi yang backup pasal COUPLE2 ni
hmm
sangat sedih la
dorg mcm membangkang perintah ALLAH S.W.T

hmm
ana mohon sgt kepada yang membace ni jugak
tolong la bantu umat islam sekarang tentang hal ni
sekarang ni dah mcm merata2 dah kite ley tgk
COUPLE2 kat shopping complex,kat taman2 rekreasi
dan ada juga sampai tak tahu dah muhrim dan tak muhrim

dan kepada yang sudah terjebak sama2lah kita tinggalkan benda haram ni
ana nak bgtahu
ana dulu pun mcm dorg jugak
bercouple sana bercouple sini
tapi alhamdulillah
setelah diberi petunjuk dan hidayah
ana dah tinggalkan
dan ana cuba perbaiki diri ana sebaik2nya
insyaALLAH.
dan thanx ALLAH S.W.T

ana harap korg pun camtu gak
bila lagi umat islam nak bangkit mcm sejarah dulu?
yang pernah menguasai 2/3 dunia?
(semangat ni membara lepas dtg sesi bersama ustaz salam kat upm)
;p


ha cube fikirkan
sekarang umat islam dah jauh dari islam
hmm
ana harap sgt ape yang ana tulis ni membantu serba sedikit
umat islam di dunia ini
hmm
entah la
ana harap sgt
ana percaya ALLAH sentiasa menolong org yang menolong agamaNYA.
insyaALLAH.

ok la
sampai sini saje

semoga ALLAH memberkati kita semua
Ameen Ya Rab.
assalamualaikum.

1 comments:

sha89 said...

btul tu...mata aku pun dh sakit klau g shoppg complex...asyik tgk bdak2 remaja skrg berkapel...

kn lbih elok kawen terus...klau xmo kawen...xyh kapel...even nk kapel xyh la smpi berpegang dgn yg bkn muhrim~

:)

Post a Comment