Thursday, February 17, 2011

Mengembalikan memori zaman silam.. ketika kanak-kanak riang. ^_^

SEKOLAH KEBANGSAAN METHODIST PELABUHAN KLANG.

atau lebih dikenali sebagai MBS.. sebab dulu namanya Methodist Boys School.. Skang dah campur dah lelaki dan perempuan.


Kenangan apa ye kat tangga ni?? hehe :p





Tempat yang jadi kunjungan bila cikgu xde dalam kelas. iaitu.... TANDAS la.. huhu




sekolah da cantik..


tangga ke pejabat. dulu murid x leh lalu tapi skg boleh da. x aci ni.. =.=


go nasyid!! siap percussion tuu..cayalah.


Lawrence Lee je ana kenal. :)







the place where we were assembled every Monday morning :)


pokok apa ni eh? tmpt kitorg men masak-masak mase camping dulu. masak telur je..



Hari ni ana dan sahabat ana Zaidatul Adilah ziarah sekolah rendah lama dulu. Saja nak jumpa cikgu-cikgu yang banyak didik kami dulu. Rindunya kat mereka! Akhirnya terubat juga rindu dan tertunai juga hajat nak jejak sekolah rendah tu balik.. Alhamdulillah ^_^


Antara cikgu-cikgu yang kami jumpa :


1. Puan Faizah

- Cikgu kelas 6 Kuning dulu. Rindu gila kat cikgu. nampak lagi muda kot dari dulu. awet muda gitu. hehe. Apa-apa pun syukran cikgu atas jasa cikgu selama ni yang didik dan ajar kami sampai kami dapat sambung belajar mencapai cita-cita kami. insyaAllah.. doakan kami ye! :)


2. Puan Zaiton


- Cikgu ni sekarang Penolong Kanan 1 sekolah. Busy cikgu sekarang. Esok nak settlekan sambutan Maulidur Rasul peringkat sekolah. Minggu depan plak PIBG dan Hari Kecemerlangan. hehe. Nanti kot-kot mana taw jadi Guru Besar pulak kan? :p


3. Cik Rohani

-Cikgu ni ajar kami subjek Sains yang memg favourite subjek la. (favourite ke? susah T_T)
Tapi cikgu still comel macam dulu. X sempat nak tgkp gambar. lupa sebenarnya sebab excited sgt. :p


4. Encik Zulikhwan

- Cikgu yang paling cool. Ajar kompang kot. Datang sekolah mesti sempoi je. ingat lagi pakai kereta satria. Tapi skg tak taw lak pkai kete ape. hehe.

Cikgu Zulikhwan : Eh ko.. (sambil mengecikkan mata nak detect sape)

Ana : Assalamualaikum cikgu.

Cikgu Zulikhwan : Cuti ke? Ni adik ko kat mane skg? Boy kan?

Ana : Haah. cuti ler. Adik kat KUIS skang. ye lah . Boy.

Cikgu Zulikhwan : Ha ko ingat nama ko ape tak? GIRL. Haha.

Ana : (hisy, malu ana) =.='' hee.


5. Ustazah Mek Embong

- Ustazah yang baik. still macam dulu. kurus je. tapi banyak jasa. Slang dia still macam dulu! :D


6. Puan Looi


- Puan Looi sangat baik. Still sweet macam dulu. hehe. Ingat lagi dia kat kami. Dia ajar subjek muzik. My favourite subject. :) Dia ajar choir.

Puan Looi : Kamu ingatkan yang cikgu amik suara kamu untuk lagu sekolah? Tapi sekarang sudah xde. Guru Besar tak mau ade suara dah. Tapi boleh jadi arkib sekolah la nanti..

Ana : haha. (alhamdulillah la dalam hati). Arkib? Tak mau la cikgu. =.=''



7. Encik Masnizam

- Cikgu ni kan, cikgu yang paling ana tak suka. hehe. xde lah. gurau je cikgu! cikgu ni suka menyakat orang. Ade ke dia perli kami, baru balik dari Mekkah ke? haha. sabor je la. Ape-ape pun cikgu ni dulu garang jugak. takut pun ade. tu la tak suka tu. hehe. anyway tabik la cikgu kerana berjaya bertahan di sekolah tu lamanya.. Tahniah! :)



8. Puan Kowasalya


- Cikgu BI. Agak garang jugak. Tgk bulu ayam atas meja tu pun da taw da garang. :p






men sep tiang jum! rindu gile.. ^_^




bilik darjah baru..




bookshop still macam dulu.. akak, nak pemadam satu? :p



in memories...





p/s : planning nak wat reunion batch. but need some idea la nak wat kat mane. but bukan wat mase terdekat la. huhu. next time when semua orang ada kat klang ni.. :) insyaAllah.



14 comments:

Anonymous said...

sahabat pandai mu edit gambo pn zaiton tu...hehe
jom smbut maulidur rasul kt skola esok...=)

ayumuslimah said...

hehe. macam ku kenal ini tapi siapa ya??
:p insyaAllah. tapi nak taw kul bape esok. mu taw tak kul bape?

khairul farhan said...

MasyaAllah teringat semua memori lama. walaupun sampai darjah 3 je

norwahidah said...

reunion ramai2...baru bes.. :))

AR said...

Aduh rindu betul sekolah ni...main sep tiang...hehehehehe...saya dulu satu klas dengan Cikgu Zulikhwan..dah jadi Cikgu rupanya dia kat sini..

Joe Malma said...

dapat juga tengok MBS..asalnya all boy skool kan?..saya belajar di sini dr 1982 ke 1987. Banyak kenangan pahit manis...tandas zaman tu sagat sangatlah menakutkan..katanya ada keranda terbang di situ. Pokok besar tepi padang ada lagi tak? Sayang sekali padang sekarang di luat kwsn sekolah..terima kasih krn paparkan gambar2 ni

Anonymous said...

Rindunyer skolah sini... Kedai buku skolah still mcm dulu. Dulu kak betty yg jaga. Masa darjah 1, Suka g situ tengok stationaries cantik2....tengok jelah... Nak bli tak mampu... tukang kebun zaman tu pakcik noran... Betul kata joe malma, sgt takut nk g tandas especially yg blkg kantin tu...terima kasih atas paparan gambar2 MBS.

NAzian MSal said...

Too many memories here.....thanks for sharing.....MBS 1981-1986

Nor Asmah Md Sagap said...

Me also from this school... 1983 - 1988
Puan Zaiton is my class teacher (6 Kuning - 1988)
Sweet memories here... =)

rafiszi ramlan said...

saya 86-91..1-5kelas merah..pastu 6kuning..rafiszi..dulu2 tandas sekolah tu menakutkan..nak pergi mesti berteman

rafiszi ramlan said...

saya 86-91..1-5kelas merah..pastu 6kuning..rafiszi..dulu2 tandas sekolah tu menakutkan..nak pergi mesti berteman

goashraf said...

Mbs 1975 - 1980..

goashraf said...

Mbs 1975 - 1980..

Mas Nizam said...

Asalammualaikum....

X suke cikgu Masnizam yer... Hahahaha (Garang btul kan cikgu ni)... Di sini cikgu Masnizam mewakili semua staff MBS menjemput semua bekas pelajar ke majlis Hari Kantin 2016 pada ketetapan berikut :
HARI : AHAD
TARIKH : 13 NOVEMBER 2016
MASA : 09:00am - 02:00pm

Semoga kehadiran semua bekas pelajar akan lebih memeriahkan majlis yang dirancang. Pihak Sekolah juga mengalu-alukan sekiranya terdapat bekas pelajar yang ingin menyumbang kewangan atau cenderahati bagi majlis ini.

Sekian, terima kasih...
Keterangan Lanjut : No Phone Sekolah : 03-31686535

Post a Comment